Ilie Caraghiaur

Preoți slujitori Octombrie 8, 2012

Pr. Ilie Caraghiaur s-a născut în municipiul Iaşi la data de 20 iulie 1980. Pentru că paşii săi s-au îndreptat de la vârsta de 12 ani spre biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Moara de Vânt, unde a împodobit slujbele cu cântarea psaltică bisericească la strană, la îndrumarea părintelui paroh a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Vasile cel Mare”, făcând parte din prima promoţie a acestuia 1995-2000 şi bucurându-se de profesori deosebiţi precum P.C. pr. prof. univ. dr. Florin Bucescu, P.C. pr. prof. Dragoş Bahrim sau P.C. pr. prof. Radu Bordeianu, P.C. pr. prof. Nicolae Dascălu şi alţii asemenea.

În anul 2005 a absolvit cursurile Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, specializarea Marketing, iar în anul 2007 cursurile de Master în Management Comercial în cadrul aceleiaşi facultăţi.

În perioada 2005-2009 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, licenţiat cu tema Tezei de licenţă „Hristos Judecătorul – reflectare imnografică şi iconografică” sub îndrumarea P.C. pr. prof. dr. Viorel Sava.

În perioada 2011-2013 a fost casier-gestionar, iar din septembrie 2013 este economist în cadrul cancelariei Protopopiatului II Iaşi. Pe data de 11 martie 2012 este hirotonit preot, iar din mai 2012 este numit prin decizie mitropolitană parohul parohiei „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Lunca Rateş, com. Scînteia, Protopopiatul III Iaşi.

 

Data hirotonire: 2012-03-11

 

Articole publicate:

https://doxologia.ro/video/predici/evanghelia-din-duminica-5-dupa-pasti

https://doxologia.ro/arhiepiscopia-iasilor/colindatori-la-protopopiatul-...

https://doxologia.ro/arhiepiscopia-iasilor/tema-dedicata-anului-comemora...

https://doxologia.ro/arhiepiscopia-iasilor/sedinte-cu-preotii-protopopia...

https://doxologia.ro/articole-teologice/nu-stiti-voi-postul-care-imi-pla...

 

 

Citește alte articole despre: preot - articole